برخی خانم ها تمایل دارند سینه های بزرگتر و خوش فرم تری داشته باشند. بنابراین از پروتز سینه استفاده می کنند. بعد از زایمان و با بالا رفتن سن، فرم اصلی سینه بانوان تغییر می یابد و در اکثر خانم ها، سینه ها آویزان شده و شکل اصلی خود را از دست می دهد که برای برگرداندن فرم سینه و خوش فرم شدن آن بهترین روش استفاده از پروتز می باشد. خوب است بدانید پروتز انواع متفاوتی دارد و پزشک جراح بر اساس موقعیت جسمی شما و شرایط خاص شما نوع پروتز را تعیین می نماید.
قرار دادن پروتز درون سینه نیاز به عمل جراحی دارد. بنابراین مثل همه عمل های جراحی عوارضی را در پی خواهد داشت. البته پروتز سینه بر روی بارداری تاثیر مستقیمی نمی گذارد ولی بر روی شیردهی بسیار تاثیر پذیر است. به علت جراحی سینه، مقداری از بافت سینه آسیب می بیند. کیسه های شیر و مجرای شیری در حین عمل و مخصوصا در قسمت هایی که برش داده می شود آسیب می بینند و به همین جهت سبب کاهش شیر در سینه مادران می گردد. لازم به ذکر است اگر شرایط خود را درست و دقیق برای پزشک شرح دهید در انتخاب نوع پروتز کمک شایانی به شما می کند. به طور مثال در هنگام گذاشتن پروتز به پزشک خود بگویید که در آینده قصد بارداری دارید تا در انتخاب پروتز، دقیق تر عمل نماید.
گاهی اوقات سینه دچار عارضه ای می شود که باید تمام بافت درون سینه تخلیه شود. مانند زمانی که سینه پلی کیستیک شده است یا در اثر سرطان سینه تمام بافت داخلی سینه درگیر سلول های سرطانی شده است. در این موارد کلیه بافت داخل سینه تخلیه می گردد و به جای آن از پروتز سینه استفاده می کنند در این مواقع چون کلا کیسه های شیری از بدن خارج شده اند، هیچ گونه ترشح شیری انجام نمی گیرد و اگر مادر در زمان شیردهی باشد باید برای تغذیه نوزاد خود از شیر خشک استفاده نماید.
پروتز سینه نیاز به عمل جراحی دارد و قسمتی از بافت سینه برش می خورد که در حین جراحی به بافت های این قسمت آسیب وارد می شود. بنابراین کیسه های شیری و مجاری شیر که در قسمت برش خورده قرار دارند از بین می روند و در ترشح شیر فعال نمی باشند. همچنین اگر برش و جراحی در قسمت نوک سینه انجام گیرد، اعصاب آن قسمت آسیب می بینند و مادر شیرده در این ناحیه از سینه در زمان مکیدن کودک، حسی ندارد و از نظر روانی سبب کاهش ترشح شیر می شود. گاهی اوقات بعد از عمل جراحی و قرار گرفتن پروتز درون سینه به قدری سینه ها درد دارند که مادر از نزدیک شدن کودک به سینه، خودداری می کند و این عمل سبب کاهش شیر مادر می گردد.
کیسه های شیری روی بافت ماهیچه ای سینه قرار گرفته اند اگر پروتز سینه بین کیسه های شیری و ماهیچه سینه قرار گیرد به علت فشاری که به کیسه های شیری و مجرای شیری وارد می کند، سبب کاهش ترشح شیر از سینه مادر می گردد. بنابراین بهتر است پروتز سینه زیر بافت ماهیچه ای سینه قرار گیرد تا از این فشار کاسته شود و مانع ترشح شیر نگردد. همچنین اگر پزشک ماهری را برای عمل پروتز انتخاب کنید در نوع و جنس پروتز به شما کمک می کند. چون جنس بعضی پروتز ها به گونه ای است که قابلیت ارتجاعی دارند و فشار کمتری به بافت سینه وارد می کنند در نتیجه مانعی برای ترشح شیر نمی شود و نوزاد دچار سو تغذیه نمی گردد. چنانچه مشکل خاصی ندارید و فقط برای خوش فرم کردن سینه ها می خواهید پروتز بگذارید سعی کنید بعد از زایمان و تمام شدن سن شیردهی کودک خود این عمل را انجام دهید.
درباره این سایت